27.01.2021 22:53

PROHLÁŠENÍ FOTBALOVÉHO ODDÍLU TJ AERO ODOLENA VODA. z.s.

Vážení představitelé a členové Fotbalové asociace ČR a České unie sportu.

V době, kdy jsou vzhledem k epidemické situaci onemocnění COVID-19 veškeré sportovní aktivity na amatérské úrovni utlumeny a nemůžeme reálně organizovaně sportovat, trénovat a účastnit se organizovaných soutěží, nepovažujeme prohlášení představitelů českého sportovní prostředí, kterým nepřímo schvalují jednání pana Hniličky za vhodné a ani tento postoj nesdílíme jako názor všech členů FAČR A ČUS. Fotbalový oddíl TJ Aero Odolena Voda, z.s. nesouhlasí s postojem funkcionářů FAČR a ČUS projeveným v návaznosti na jednání pana Milana Hniličky, který v postavení předsedy Národní sportovní agentury zcela vědomě v době nouzového stavu porušil nařízená krizová opatření vlády. Připojujeme se k prohlášení předních fotbalových klubů jako je například AC Sparta Praha a Slavia Praha, které se veřejně od prohlášení představitelů FAČR A ČUS distancovaly a považujeme za žádoucí náš obdobný názor veřejně vyjádřit.
Nepožadujeme po nikom žádné kroky v rámci politické odpovědnosti, ale postoj a vyjádření představitelů FAČR a ČUS bez toho, aniž by  znali názor široké členské základny, nepovažujeme za vhodný.  Zejména nás k tomu vede základní fakt, kterým je výchova mládeže v duchu fair-play a dodržování nastavených pravidel nejen ve sportu. Podle našeho názoru není možné nerespektování vládních opatření představitelem ústředního správního úřadu přijmout jako normu chování. Současně bychom se s klidem a čistým svědomím nemohli podívat do očí rodičům, kteří nám svěřují v rámci sportovní výchovy a rozvoje své děti, které jsou rovněž členy FAČR A ČUS a toto prohlášení je maximem možného, co můžeme v dané situaci udělat a prezentovat tak názor v dané věci.

Za fotbalový oddíl  TJ Aero Odolena Voda, z.s.

Vlastimil Bubeníček
předseda

—————

TJ AERO Odolena Voda, z.s.

Ke Stadionu 375
250 70 ODOLENA VODA
ID klubu: 2090361

ODDÍL KOPANÉ
Předseda: Vlastimil Bubeníček ml.

Sekretář: Petr Matějíček

PRO ZOBRAZENÍ NA MAPĚ